top of page
Test.jpg

voor wie​

voor (bezorgde) ouder(s)

 

Het leven is soms knap ingewikkeld, dat geldt zeker voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die nog volop in ontwikkeling zijn. Er zijn van die momenten waarop je merkt dat je kind moeite heeft om zijn of haar weg te vinden of te volgen. Je ziet je hem of haar worstelen met zichzelf: piekeren, uitstellen, dingen vermijden, ongelukkig zijn, perfectionisme, een negatief zelfbeeld, verdriet, somberheid, onzekerheid, angst, boosheid, stress, eenzaamheid. 

Kortom, slecht in zijn of haar vel zitten. 

 

Op zo’n moment kan ondersteuning helpen. Doorheen een traject gaan kinderen en jongeren aan de slag met gedachten, gevoelens, behoeften en sensaties en leren ze zichzelf beter kennen. Kinderen en jongeren krijgen heel wat vaardigheden, tips en tools aangereikt om met de hobbels (problemen) op hun weg om te gaan.

Ze leren veerkrachtig en weerbaar worden zodat ze op eigen-wijze, nieuwsgierig en met meer (zelf)vertrouwen kunnen omgaan met de uitdagingen die op hun pad komen, nu en later.

 

Bij hobbelweg werken we zowel preventief als curatief. Met andere woorden: we zijn er voor kinderen en jongeren die het moeilijk vinden om met sommige hobbels (hindernissen) op hun weg om te gaan. Maar ook kinderen die vastgelopen zijn in hun ontwikkeling bieden we concrete handvatten en vaardigheden om weer te geloven in zichzelf en hun mogelijkheden om flexibeler om te gaan met hun gedachten, gevoelens en een complexe alledaagse realiteit.

 

Bij hobbelweg worden ouders gehoord én staat het kind of de jongere en wat voor hem belangrijk is centraal.

voorouders.jpg
Test_edited.jpg

Stel ons een vraag!
We luisteren graag naar jouw verhaal.

Wij zijn er ook voor

bottom of page